קורס כלכלת המשפחה ואימון

Omer_Rabinowitchהשבוע שמחתי לשוחח עם מישהי שפנתה אלינו ושאלה אם אנחנו יכולות לעזור לה.

"אמנם אני לא במינוס, אבל יש לי חיסכון ובבנק אני לא מרוויחה כלום".

לזה אני קוראת "צרות של עשירים". היא לגמרי צודקת, יש לה חיסכון, היא רוצה לקבל ריבית על הכסף שלה, זה מה שנקרא: הכסף יעבוד עבורה, אבל בבנק זה בלתי אפשרי כרגע.

כמה שהיא צודקת

הבנקים היום נותנים רק שברי אחוז על כסף שמפקידים אצלם. לעומת זאת,  על מינוס או הלוואה, הבנקים יודעים לקחת ריבית גבוהה.

יש פער ממש גדול בין הכסף שאנחנו מפקידים אצלם לבין הכסף שאנחנו מקבלים מהם כהלוואה. הפער הזה יכול להגיע אפילו ל 8% ויותר. במיוחד אם זה על מינוסים גבוהים, אז הבנקים גם גובים ריבית שעולה על 10%.

לא תמיד זה היה כך. אני זוכרת תקופות שבהם הבנק שילם על כסף בחשבון עובר ושב, לא בחיסכון, ריבית על יתרת זכות! ואם היה חיסכון סגור, שילם עוד יותר. אולי זאת הסיבה שבגללה אנשים מתוך הרגל ממשיכים להחזיק כסף בבנק.

וכנראה יש עוד סיבה להחזיק את הכסף בבנק: תחושת הביטחון. זה מה שאני שומעת הרבה: הכסף בבנק בטוח! אולי פעם זה היה נכון. הכסף היה גם במקום בטוח וגם שמר על ערכו ואפילו הרוויח. בשנים האחרונות אנחנו חיים בעידן של ריבית סביבת אפס. לכן, הכסף המופקד בבנק בטוח מפסיד כסף! כי כסף שלא עובד עבורנו, כלומר לא מרוויח, לא צובר ריבית, זה הפסד.

בדיוק משום כך צריך להוציא את הכסף מחשבון הבנק ולמצוא מקום אחר שבו אפשר לקבל ריבית עבור הכסף שחסכת. כשלא יודעים על אפשרויות אחרות מלבד הבנק, מתעוררים המון פחדים. כול השדים בראש שלך משתוללים ומזהירים אותך: את תאבדי את הכסף שלך. אסור לך להוציא אותו מהבנק! וכאשר מתחילים לברר אולי עם חברים או בני משפחה שגם הם לא מומחים בתחום הפיננסי, הם יגבירו את הפחדים שלך…. הגעת למבוי סתום..

האמת ניתנת להיאמר, יש מקומות מסוכנים אבל יש גם הרבה מאוד מקומות ואפשרויות להפקיד את הכסף בביטחון, בלי פחד. רק צריך ללמוד ולגלות את האפשרויות האלה. כמו כל תחום, הידע הוא המפתח להצלחה.

בתקופה הזאת שבה אנחנו חיים, יש המון הזדמנויות שמאפשרות לך להשקיע את הכסף שלך, יותר מאשר אי פעם. אפשר לנהל את הכסף בחברות השקעות, אפשר בתוכניות פנסיוניות, אפשר בקרנות נאמנות, אפשר בבורסה, אפשר בנדל"ן, בארץ או בחו"ל…

בנוסף, הכסף שלך צריך להיות מושקע כך שיתאים לצרכים שלך ולמטרות שלך. לדוגמא: אם את רוצה לנסוע לחו"ל בעוד כמה חודשים, ייתכן שעדיף לקנות מטבע זר מותאם למדינה שאליה את מתכוונת לנסוע.

אם את רוצה לחסוך ללימודים לילד הצעיר, בעוד 20 שנה, צריך לחפש אפשרות אחרת. אם את רוצה לחסוך כדי לשפר דיור, תצטרכי לחשוב על חיסכון שונה.

בקיצור, את רואה, חיסכון מתחיל קודם כל בתוכניות שלך לעתיד: מה את רוצה לרכוש ומתי.  רק כאשר את יודעת בשביל מה את חוסכת וכמה זמן יש לך, תוכלי להתאים לעצמך את החיסכון שיתאים לך בדיוק כמו כפפה ליד.

כדי לדעת היכן אפשר וכדאי לחסוך, חשוב ללמוד ולקבל ידע בתחום הפיננסי כדי שתוכלי לדבר עם היועץ בבנק או בכול מקום אחר, בגובה העיניים. לא יחליטו בשבילך היכן לחסוך אלא את תקשיבי להצעות של המומחים ותדעי לבחור מתוך האפשרויות מה הכי מתאים לך.

היכן ואצל מי כדאי ללמוד? על מי אפשר לסמוך? בדיוק משום כך, מתוך ניסיון רב שנים שלנו, אנחנו בחרנו כמה אנשי פיננסים חכמים, מנוסים וישרים. אנשים שאנחנו סומכות עליהם ומשתמשות בשירותים שלהם באופן אישי.

אחד האנשים שאנחנו סומכות עליו הוא עומר רבינוביץ. בחור ממש צעיר ומוכשר מאוד שמלמד על השקעות בבורסה בדרך מעט שונה מרוב העוסקים בתחום. יש לו ראש פתוח ויצירתי ויועצי השקעות ותיקים בבנקים ובחברות השקעות, הולכים ללמוד אצלו.

האמת, בתחילת ספטמבר הוא עורך כנס וזאת הזדמנות נהדרת להכיר אותו מקרוב ולהתרשם ממה שיש לו להציע. אנחנו כמובן נהיה שם ונשמח לראות גם אותך.

הנה הקישור לכנס הרשמה לכנס ספטמבר 2017

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן