קורס כלכלת המשפחה ואימון

אין היום אדם שאין לו חשבון בנק, המערכת הממסדית פשוט מחייבת כל אחד לפתוח חשבון בבנק כל שהוא.

הרומן עם הבנקים מתחיל כבר עם הגיוס לצבא (יש צעירים שפותחים חשבון עוד קודם) כי כדי לקבל את המשכורת הצבאית, חייבים חשבון בנק.

חיילים רבים יישארו בחשבון הזה כל החיים ולכן בנקים רבים מתחרים על ליבם של הצעירים ונותנים הטבות מיוחדות, העיקר למשוך את החייל אליהם. אמנם בתקופת הצבא יש פטור מהרבה עמלות, אבל העמלות יגיעו כבר בבוא הזמן….

אנשים נקשרים לבנק שלהם, לסניף שלהם, לפקיד שמטפל בהם וקשה לשכנע אותם לזוז, לעבור לבנק אחר או לסניף אחר.

אני מכירה משפחות רבות שעברו דירה מהדרום לצפון או להיפך, ועדיין לא העבירו את חשבון הבנק לסניף קרוב, שיהיה יותר נוח. כל כך התרגלו לסניף ולפקיד הנחמד שמטפל בהם ונראה להם שלעבור זה קשה ומסובך.

נכון, לא תמיד צריך לעבור לבנק אחר, אבל בהחלט כדאי ורצוי לבדוק מה התנאים בבנקים אחרים.

אני זוכרת מקרה של לקוחה שלנו, ששילמה עמלות גבוהות בבנק שלה. כשביקשנו ממנה לבדוק תנאים בבנקים אחרים, היא מיד הגיבה בחוסר רצון ואמרה לנו: "אני כבר 30 שנה עובדת איתם, אני לא מוכנה לעבור לבנק אחר".

אוקיי, לא צריך לעבור, הרגענו אותה. רק תבדקי, תעשי סקר שוק, תדעי כמה משלמים במקומות אחרים….

בחוסר רצון די בולט היא יצאה למשימה ובדקה עמלות בבנקים אחרים. היא הופתעה מאוד לגלות שהעמלות שהיא משלמת בבנק שלה גבוהים בהרבה ממה שהציעו לה במקומות אחרים. כאשר חזרה לסניף שלה עם התוצאות והביעה תרעומת, מיד קיבלה הנחות מפליגות והשוו לה את התנאים, העיקר שלא תעזוב אותם.

היא עשתה חישוב פשוט וגילתה שבזכות סקר השוק שעשתה, חסכה 3,000 ₪ בעמלות הבנק באותה שנה….. וכן, היא נשארה בסניף שלה כי נוח לה ומכירה כבר את כל הפקידים.

חשוב לזכור בכול אופן שבנק זה לא חתונה קתולית ותמיד אפשר לשנות ולהחליף ולא חשוב מה הסיבה.

כאשר רוצים להחליף בנק, או לפתוח חשבון ראשון או נוסף, רצוי לבדוק כמה דברים ולהחליט מה חשוב לך לקבל בבנק שבחרת. תעשי תיאום ציפיות, כדי שלא תתאכזבי מאוחר יותר.

חלק מהבדיקות זה לדעת מה יהיו העמלות ומה גובה העמלות. יש בנקים, בעיקר הקטנים יותר, שיתנו לך פטור מעמלות שונות בשנים הראשונות.

יש גם בנקים שיפטרו אותך מתשלום על מינוס בגובה השכר החודשי שלך. יש כאלה שאפילו יתנו לך ריבית על יתרות זכות. לכן ממש חשוב וכדאי לברר את נושא העמלות.

ועוד כמה דברים חשובים:

לכן חשוב שתעשי סקר לא רק טלפוני או אינטרנטי. שווה להשקיע זמן וללכת לראות את המקום ולדבר עם הפקידים, לבדוק אם נעים לך לשוחח איתם אם הם מנומסים, אם הם מקשיבים לך. אם יש כימיה…

כשאת כבר פותחת חשבון, תבקשי לחתום מראש על אפשרות לנהל את החשבון דרך האינטרנט. כך תוכלי לבדוק את החשבון ואת התנועות מנוחיות הבית שלך, בשעות הנוחות לך, לא תצטרכי לרוץ לסניף או לצלצל בשביל כול בירור.

תבקשי גם הרשאה להעביר כסף מחשבון לחשבון. אני מוצאת שזה מאוד נוח, בלי צ'קים, בלי כרטיס אשראי. אני משלמת כך להרבה ספקים.

כשאת מנהלת את החשבון דרך האינטרנט, את מקבלת הנחה על הפעולות שעשית בעצמך, בלי עזרת פקיד.

בנוסף לכול הסניפים המפוזרים ברחבי הארץ, יש גם סניפים וירטואליים. כלומר, את יכולה לקבל את כול שרותי הבנקאות דרך האינטרנט בלי בכלל להגיע לסניף שקרוב למקום מגורייך.

כשאת צריכה כרטיס אשראי או פנקס צ'קים חדש, שולחים לך הביתה עם שליח, בחינם. הפקדות ומשיכות של כספים אפשר לעשות היום מכול מקום, בלי קשר למיקום הפיזי של הסניף שלך. יתרון נוסף לסניף וירטואלי הוא הזמינות: הסניף פתוח יותר שעות במהלך היום ופועל 6 ימים בשבוע. יש לך פקיד שמטפל בך אישית ואם את מתקשרת כאשר הוא לא נמצא, יש מחליף שנותן לך שירות.

בנוסף, יש היום גם אפליקציות שבעזרתם את יכולה לעשות העברת כספים במקרה הצורך, בלי צ'קים, בלי כרטיסי אשראי ובלי קשר באיזה בנק מתנהל החשבון שלך…

העולם מתקדם מבחינה טכנולוגית ואת מוזמנת לנצל את היתרונות האלה גם בתחום הבנקאות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן