קורס כלכלת המשפחה ואימון

כל כך הרבה משפחות נמצאות במינוס במשך שנים!

מינוס, חובות והלוואות זה לא כיף. לא פעם שמעתי אנשים במינוס שאומרים: "מה איכפת לי, אני לא דואג, שהבנק ידאג".

אפשר להגיד את זה אולי בתחילת התהליך, אבל ככול שמסתבכים עם יותר חובות, המשפחות המסובכות דואגות יותר. הדאגה המתמדת הופכת ללחץ, הלחץ המתמיד גורם למתח גם בחיים הזוגיים. לא מעט משפחות מתפרקות בדיוק על הרקע הזה. למען האמת, 70% מהזוגות המתגרשים, זה על רקע בעיות כלכליות. בעיני זה כל כך עצוב.

גם משפחות שלא מתפרקות על הרקע הזה, סובלות מתופעות אחרות: לא סתם  היום כל כך הרבה אנשים סובלים ממחלות שנגרמות ממתח: סוכרת, לחץ דם גבוהה, התקפי לב, ועוד ועוד.

מה שהכי עצוב בעיני, זה שהבנק נותן יד לתופעה הזאת. הבנקים וחברות האשראי מעודדות אותנו האזרחים להשתמש בכסף שהוא לא שלנו. הבנק מרוויח מהמינוס ומההלוואות. כאשר הבנק מבין שללקוח כבר אין יכולת החזר, הוא "סוגר את הברזים" ואז מתחילות הבעיות היותר קשות של המשפחה….

העובדה שאין השכלה פיננסית להמונים, במסגרות של בתי הספר, בתיכונים וגם באוניברסיטאות, כמובן מחמירה את הבעיה.

אנשים ומשפחות יוצאים לשוק העבודה, מתחילים להרוויח כסף, אפילו הרבה כסף, אבל לא לימדו אותם אף פעם איך להשתמש ולנהוג בכסף בדרך הנכונה והחכמה.

אני טוענת שזה ממש כמו להתחיל לנהוג במכונית בלי רישיון נהיגה. אף אחד  לא יעלה על הדעת לעשות מעשה מסוכן כזה. הרי ברור לכול מי שעיניים בראשו ושכל בקודקודו,  שלנהוג בלי ללמוד נהיגה יסתיים מהר מאוד בתאונה.

בדיוק זה מה שקורה לאנשים ולמשפחות עם כסף: עובדים, מרוויחים כסף, לפעמים אפילו הרבה כסף, אבל בגלל חוסר ידע והבנה בניהול הכסף, נקלעים לחובות ולמינוסים. זאת בדיוק התאונה.

אם היו מלמדים על כסף, אפשר היה להימנע מהרבה טעויות כלכליות. טעויות שנעשות בתום לב, פשוט מחוסר ידיעה ומחוסר הבנה פיננסית.

אם לא מלמדים על כסף במסגרות ממוסדות, הגיע הזמן לקחת אחריות וללמוד על כסף במסגרת פרטית. העיקר ללמוד ולהבין מה עושים עם כסף.

צריך להבין שכסף הוא משאב חשוב בחיים של כל אחד. זה נכון, כסף זה לא הכול. שמעתי כל כך הרבה אנשים שאומרים לי: "הכי חשוב זה בריאות ואהבה ואת זה אי אפשר לקנות בכסף". אין לי וויכוח על זה, הם לגמרי צודקים. אבל כסף יכול לקנות לנו הרבה דברים חשובים בחיים.

כסף יכול לקנות חיים יפים, נוחים, טובים. איזה כיף זה שיש מספיק כסף לצאת לחופשות, להחליף מכונית מידי כמה שנים, לשפץ את הבית, לעבור לגור בשכונה טובה יותר, לקנות רהיטים יפים לבית, לרשום את הילדים לחוגים, להירשם לקורסים, לחגוג אירועים משפחתיים ברוחב לב, לעזור לילדים לרכוש השכלה גבוה….. ואפשר להוסיף כאן עוד ועוד.

אני יודעת, יש כאלה שיגידו שהם עושים זאת במילא, אבל המחיר שהם משלמים על כל כך זה גבוה מאוד, כי הם שקועים בחובות עד צוואר.

אני יודעת שכל משפחה שעובדת ומרוויחה כסף, יכולה להגיע לכל זה בלי חובות, בלי מינוס, בלי הלוואות, הכול אפשר לקנות במזומן!

נשמע לך בלתי אפשרי? אני יודעת שזה אפשרי לגמרי! רק לפני שלוקחים את ההגה לידיים ונוהגים בלי רישיון ועושים תאונה, צריך ללמוד איך לנהוג בכסף ולצאת לדרך מוכנים.

אם את במינוס שהולך וגדל, אם את מוצאת את עצמך בחובות שרק גדלים עוד ועוד למרות שהיום את מרוויחה יותר, אם זה המצב שלך, תדעי שהגיע הזמן לקחת אחריות ולצאת מהמצב המסובך שנקלעת אליו. כן, אפשר גם אחרת, זה לגמרי בידיים שלך.

כי "עושר ואושר זה בידיים שלך".

בבקשה, לא לחכות עד שהמצב יחמיר.

את הספר הזה כתבנו במיוחד בשבילך, כדי שתוכלי לשפר את מצבך הכלכלי ולחיות בלי דאגות כלכליות. איזה כיף זה יכול להיות!

>>> לחצי כאן לפרטים על הספר <<<

2 תגובות

  1. אתה כל כך צודק! לצערי, פקידי הבנק לעיתים קרובות מחוייבים "למכור" ללקוחות הלוואות. הם ממש עובדים עם יעדים, כמו אנשי מכירות בסקטורים אחרים. פעמים רבות ההלוואה שהפקיד הנחמד מציע, "עוזרת" ללקוח לטבוע בים של חובות….

  2. חבל שלא מלמדים בבתי הספר כלכלת משפחה כאחד ממקצועות הליבה, יש יותר מידי אנשים שמתבלבלים וחושבים שהפקיד בבנק הוא היועץ, אז לדעתי הפקיד בבנק הוא רק איש המכירות שמייצג את הבנק, כמו שהמוכר בחנות נעליים מנסה למכור לנו נעליים, הפקיד בבנק מוכר לנו הלוואות, גם אם לא באמת צריך אותם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן