קורס כלכלת המשפחה ואימון

יש מעט אנשים עשירים בעולם והרבה אנשים עניים בעולם. באמצע יש גם מעמד הביניים, לא עשירים ולא עניים, כאלה שמסתדרים איך שהוא.

בשנים האחרונות השכבה של האנשים ממעמד הביניים, מצטמצמת והולכת: מיעוט מאוד קטן הופך להיות עשיר, אבל מצבם של היתר מידרדר וחלק הופכים להיות עניים ממש…

יש לתופעה הזאת סיבות רבות. בין היתר, מיסוי גבוה על מעמד העובדים, תוחלת חיים שמתארכת ובמקביל – ילודה נמוכה. כלומר: מיעוט יחסי של צעירים עובדים, צריכים לממן אוכלוסייה מבוגרת שנמצאת בגיל הפנסיה במשך שנים ארוכות. התופעה מכבידה גם על הצעירים וגם על המבוגרים.

התופעה הזאת מתקיימת גם בישראל. כל שנה מתפרסמים נתונים קשים על אנשים בגיל הפרישה, שכול חייהם עבדו ופרנסו את עצמם בכבוד, ומרגע הפרישה הם הופכים להיות אנשים עניים. כי הפנסיה שלהם לא מספיקה לחיים של כבוד בשנות חייהם האחרונות.

העובדה הזאת עצובה מאוד, ומי שלא יבין זאת עוד בגיל צעיר יחסית, עלול למצוא את עצמו במצב קשה כלכלית בגיל הפרישה. ממש לא נחמד לסיים כך את שארית החיים.

אבל יש גם חדשות טובות: את יכולה לשנות את המציאות הזאת אם תנקטי כבר עכשיו בפעולות שישפרו את מצבך גם בהווה וגם בעתיד. זה כמובן לטובתך ולטובת המשפחה שלך.

איך עושים את השינוי? במילה אחת: מתחילים לתכנן את העתיד כבר היום!

לא סומכים יותר על הפנסיה שמקבלים מהמדינה, כי היא כאמור לא ממש מובטחת ולא תמיד תאפשר חיים ברווחה כלכלית בעתיד.

אם את עובדת ומרוויחה ויש גם בן זוג מפרנס וביחד יש לכם היום הכנסה טובה, צריך לתכנן את ההוצאות כבר מהיום.

קודם כל צריך לדעת בדיוק מה גובה ההכנסה ולתכנן את ההוצאות כך שהם יהיו רק עד גובה ההכנסה ובשום אופן לא יותר.

בתוך כל ההוצאות, חייב להיות גם סעיף חיסכון, עבור מטרות עתידיות. המטרה הכי חשובה שהיא גם רחוקה יחסית, היא הבטחת גיל הפרישה. ככול שמקדימים להבין זאת, וחוסכים יותר שנים, החיסכון יהיה גבוהה יותר ומשמעותי יותר בגיל הפרישה.

אבל חיסכון של כסף בלבד, כנראה לא מספיק. הכסף צריך לעבוד עבורך.

כלומר: כל חיסכון שיש לך, חייב להרוויח עוד כסף. כסף שמונח היום בבנק, לא מניב, לא מרוויח עוד כסף. כסף שמושקע במקום שנותן ריבית, יצבור עם השנים ריבית דה ריבית: בכול שנה הריבית שתתקבל תהיה על סכום הקרן ועל סכום הריבית שהתקבלה בשנה הקודמת. המנגנון הזה של ריבית דה ריבית, יכול להכפיל את סכום החיסכון וגם יותר, במהלך השנים. ככול שתתחילי לחסוך בגיל צעיר יותר, תרוויחי יותר!

לכן כל כך חשוב לחסוך! בנוסף, חלק מהחיסכון הפנסיוני שלך משולם על ידי המעביד ומנוהל בקרנות פנסיה, קופות גמל, קרנות השתלמות. חשוב שתבדקי את הריבית (התשואה) שאת מקבלת על הכספים האלה.

בבדיקה פשוטה, את יכולה לדעת אם החיסכון שלך גדל, לא רק בגלל ההפקדות החודשיות, אלא בעיקר בגלל הריבית (התשואה) שאת מקבלת על החיסכון הזה. חשוב שתדעי שאת יכולה לשנות מסלולים ולשפר את התשואה שתקבלי, בלי לפגוע בזכויות שלך, בלי לשלם על כך מס, בלי לפגוע בוותק של החיסכון.

בעזרת חיסכון נוסף וחכם שתנהלי, תוכלי גם עם הזמן להשקיע בהשקעות אחרות שיניבו לך עוד כסף. הכסף הזה יועיל לך מאוד בשנים הבאות, במיוחד בגיל הפרישה.

אני יודעת, תיכף תגידי לי שאין לך מספיק כסף כבר היום, ולכן אין באפשרותך לחסוך בכלל. האמת, גם את זה אפשר לשנות.

הכול זה סידרי עדיפויות!

צעירים רבים רוצים לקנות הכול היום: בית גדול עם משכנתא גבוהה, רהיטים יפים, חופשות בחו"ל ועוד. במקום לחסוך כסף, הם מוציאים יותר, נכנסים לחובות ומשלמים הון על ריביות ועמלות מיותרות.

במצב הזה, בעצם משעבדים את ההווה על חשבון העתיד: גם בהווה לא נהנים כי החובות מכבידים, מעיקים וגורמים למתחים, וגם כאשר כבר מגיעים לגיל הפרישה, ההכנסות קטנות אבל החובות שרודפים אחרייך, מעיקים עוד יותר. במקום ליהנות בגיל הפרישה, צריך לרדת ברמת החיים במקרה הטוב ובמקרה הגרוע יורדים אל מתחת לקו העוני.

המלצה שלנו: שימי את נושא הכסף והחיסכון בראש סידרי העדיפויות שלך! ככה תיהני גם בהווה מחיים בלי חובות ובלי מועקות ודאגות כלכליות וגם בגיל הפרישה תוכלי לשמור על רמת חיים טובה שתאפשר לך לחיות בכבוד עוד שנים רבות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן