קורס כלכלת המשפחה ואימון

אנחנו חיים בעידן של צריכה. כלומר: כל היום אנחנו עסוקים במה עוד היינו רוצים לקנות, מה עוד אנחנו צריכים כדי לחיות טוב יותר, מה עוד אנחנו צריכים כדי להיות מאושרים יותר.

לרוב, המחשבה הזאת גורמת לנו להוצאות נוספות. כי אנחנו רוצים את הטלפון החדש מהדור האחרון שיצא עכשיו, עם כל השכלולים הרבים שלו…

ורוצים גם בגדים אופנתיים, עם שם המותג מתנוסס בגאון על הבגד

ורוצים גם מכונית חדשה שנוסעת מהר יותר (ונתקעת בפקק הבא מהר יותר)

ורוצים גם לפנק את הילדים ולקנות גם להם מותגים, כמו לחברים שלהם…

ורוצים גם בית מהודר יותר, וגם מזגן חזק יותר וגם וגם וגם…. ואין לזה סוף.

כי אנחנו חיים בתקופת שפע שלא הייתה כדוגמתה מעולם. השפע העצום הזה גורם לרבים לקנות עוד ועוד, תופעה של צרכנות מופרזת. תרבות צריכה שאנחנו מעתיקים בעיקר מארה"ב, ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. שם הצריכה האישית היא הגבוהה בעולם ואנחנו ויתר מדינות העולם, בעקבותיה…..

הצריכה המוגברת הזאת מקבלת תנופה בזכות ההלוואות המהירות והרבות שאפשר לקבל בכול מקום: בבנקים, בחברות כרטיסי האשראי, בחברות חוץ בנקאיות ועוד ועוד. בנוסף להלוואות, אפשר גם לקנות בתשלומים. אפילו בהרבה תשלומים!!!

הבעיה היא שאת כל החובות האלה והתשלומים האלה, צריך גם להחזיר…..

אז יש הלוואות, ויש תשלומים, ובסוף לא נשאר כסף בשביל לחיות:

לאוכל, לחשמל, לבגדים, לתרבות, לנסיעות, למסעדות, לטיולים בארץ או בחו"ל ועוד ועוד.

יוצא מכול זה, שבמקום לחיות וליהנות מהשפע ומהחיים היפים, מוטרדים מהחובות, חיים בדאגה מתמדת, פוגעים בבריאות, מצטמצמים, ונאנחים: החיים כל כך קשים…..

אני מעלה את הנושא כי כל כך הרבה משפחות נקלעות למצבים בלתי אפשריים! לו רק ידעו אחרת, לו התנהלו אחרת, באמת החיים שלהם יכלו להיות חסרי דאגות וחסרי מתחים כלכליים.

אז מה עושים עכשיו?

דבר ראשון, צריך להבין מה הטעויות שגרמו למצב האבסורדי הזה. מה הטעויות שגרמו לתחושת מחסור וחיים של הישרדות בעידן השפע.

הצעד הבא הוא להפסיק לקנות בתשלומים!

 

ולהפסיק לקחת עוד ועוד הלוואות.

חייבים להבין שהלוואות נוספות ברגע הראשון בלבד מקלות על המצב. אבל זאת אשליה מסוכנת. מהר מאוד ההלוואה הנוספת רק מכבידה ומחמירה את המצב הכלכלי.

בעצם, ההלוואות של הבנקים הן מלכודת דבש: ברגע הראשון נדמה שהבנקים עוזרים להתגבר על קושי כלכלי. לקוחות רבים שלנו מספרים לנו כמה הבנקים נחמדים ואיזה כיף שנתנו עוד הלוואה ועוד אחת… אבל תוך תקופה קצרה יחסית מבינים שזאת טעות. ההלוואות האלה רק מעשירות את הבנק והלקוחות פשוט טובעים בחובות…

הצעד הבא הוא להתפכח מהאשליה של שיפור איכות החיים בזכות קניות מרובות היום. הקניות המיותרות לא מגבירות את האושר שלך, לא היום ולא מחר.

מה שיכול להגביר את רמת האושר שלך ושל המשפחה שלך, זה לחיות את החיים כפי יכולתך היום. לקנות מה שחשוב לך, במסגרת ההכנסות שלך ולא מעבר לכך.

כשאת חיה כפי יכולתך היום, על פי גובה ההכנסה שיש לך, את חיה חיים ללא דאגות כלכליות. ככול שתלמדי מהר יותר לחיות כפי יכולתך ולא לפי האשליה שקניות מעבר ליכולת שלך יגרמו לך לאושר, כך תחיי חיים יותר מאושרים ויותר מספקים.

כן, לפעמים המעבר הזה לא פשוט. כי זה לשנות הרגלי צריכה ולשנות דפוסי חשיבה. לכן, בתקופה הזאת כדי להצליח בדרך של התנהלות נכונה ובריאה, כדאי מאוד לקבל עזרה מאנשי מקצוע שמומחים בנושא.

תחשבי על זה כמו על מחלה: כשמרגישים לא טוב, ניגשים לרופא המשפחה או לרופא מומחה, לפי הצורך.

בדיוק באותו האופן, כשהכלכלה שלך חולה, כשאת חנוקה בגלל חובות, תפני למומחה שיכול לעזור לך ולרפא אותך ואת מצבך הכלכלי. לטובתך ולטובת המשפחה שלך.

בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן