קורס כלכלת המשפחה ואימון

משפחות רבות נקלעו למשבר כלכלי בעקבות מגיפת הקורונה:

תקופה של חל"ת שמקטינה משמעותית את ההכנסה, או פיטורים, עשויה בהחלט להשפיע לרעה על המצב הכלכלי של כל משפחה.

קודם כל ברור שמצב כלכלי גרוע משפיע לרעה גם על המשפחה כולה. זה גורם למתח, ללחץ, לחששות מפני העתיד, אפילו לחרדות.

במצבים כאלה לא תמיד אפשר לחשוב בהיגיון ולפעול הכי יעיל וטוב שאפשר. אחד הפתרונות שעולים מיד על הפרק, היא לבדוק מהיכן אפשר להשיג עוד כסף כדי לענות על הצרכים הקיומיים המידיים של המשפחה.

לכן מוציאים כסף מתכניות חיסכון, לוקחים הלוואות, מפחיתים הוצאות לא הכרחיות וגם בודקים אפשרות להוציא כספי פיצויים ופנסיה.

כשאין ברירה, אז אין ברירה. אבל לפני שמחליטים על הצעד הזה, כדאי לבדוק עוד אפשרויות וגם את ההשלכות של הצעד הזה על העתיד שלך בגיל פרישה.

ההמלצה שלנו היא להימנע ככל האפשר מלגעת בכספי הפיצויים וגם בכספי הפנסיה.

חשוב לדעת שכספי הפיצויים אמנם יכולים להועיל לך עכשיו ולהקל על המצוקה הכלכלית שלך. אבל הכסף הזה הכי טוב שימשיך להישאר בקופת הפנסיה כדי לעבות אותה בעתיד.

ידוע כבר היום שהפנסיות נמוכות מידי ואי אפשר רק בעזרת הפנסיה להמשיך לחיות ברמת החיים שהורגלת אליה בהווה. לכן הסכום הנוסף של פיצויי פיטורים, אם לא מושכים אותו, יגדיל לך את ההכנסה החודשית בבוא היום.

חשוב גם להבין שכספי הפיצויים ניתנים רק בתנאים מסויימים ופטורים ממס גם כן רק עד גובה מסויים. לכן, אם החלטת שאין לך ברירה, תבדקי טוב לפני משיכת החיסכון כמה כסף תקבלי והאם תידרשי לשם גם מס וכמה.

אפשר גם להוציא את כספי הפנסיה, אבל כאמור זה ממש ממש לא כדאי! קודם כל, על כל סכום שתקבלי צריך לשלם 30% מס!!! וכמובן, זה פוגע פגיעה אנושה בפנסיה שתקבלי בבוא היום.

המיסוי הגבוהה בעצם אמור לעזור לך להחליט לא להשתמש בכסף הזה לפני מועד הפרישה שלך. כי אחרי הפרישה את לא משלמת מס על הצבירה הפנסיונית שלך.

אז לפני שאת מחליטה לגעת בכספים הללו, תבדקי מקורות אחרים שאת יכולה אולי לקבל מהם כסף שאת זקוקה לו כרגע.

למשל: אם יש לך משכנתא, תבדקי אם את יכולה להגדיל את המשכנתא. אפשר לקבל הלוואה שנקראת "משכנתא לכל מטרה". זאת בדרך כלל הלוואה זולה יותר מתנאי השוק המקובלים לקבלת הלוואה ממקורות אחרים.

אם עושים מחזור של המשכנתא, ומאריכים את התקופה, ייתכן שאפילו תוכלי להקטין את ההחזר החודשי, למרות שאת מגדילה את סכום החוב.

אפשרות נוספת: אם יש לך חיסכון בקרן השתלמות, או בקופת גמל, במקום להוציא את הכסף שווה לבדוק אם אפשר לקבל הלוואה, לפחות על חלק מהסכום שיש לך בחיסכון.

אבל מה שהכי כדאי, זה להקטין הוצאות ולא לקחת עוד הלוואות ולא להוציא כספים שהצלחת לחסוך.

כספים שחסכת נועדו לצרכים אחרים: גם להנאות ועוד יותר להשקעות! כשתצליחי להסתדר עם הכסף שיש לך, את החסכונות תתחילי להשקיע. תתפלאי שאפשר להתחיל להשקיע גם עם סכומים קטנים, לא תמיד השקעה אמורה להיות עם סכומי כסף גדולים.

מתחילים בקטן ומוסיפים עוד כל פעם. השקעות שיאפשרו לך תוך מספר שנים להיות עצמאית כלכלית, שיגדילו לך את ההכנסה החודשית וגם יאפשרו לך לצאת לגמלאות עם הכנסה חודשית יפה, שבעזרתה תוכלי לשמור על רמת חיים כמו שאת רוצה ואוהבת.

כך תוכלי ליהנות מהחיים וגם לעזור לילדים ולנכדים. בהצלחה.

אם את רוצה לדעת איך להתחיל השקעות תתחילי מהבסיס,

כדי לקבל את הבסיס לכל זה את מוזמנת להצטרף אלינו להדרכה אינטרנטית שתתקיים ב29.6

>>להרשמה לחצי כאן<<

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן