קורס כלכלת המשפחה ואימון

כשפרצה המגיפה לפני חודשים מספר, חשבנו שהיא בשליטה, שכל הבעיות יעלמו תוך זמן קצר ושנוכל לחזור לשגרה שלנו.

תוכניות ותקוות זה דבר אחד, והמציאות היא לגמרי שונה הפעם.

הקורונה כאן איתנו, וההשפעות השליליות שלה מתגברות ונעשות גרועות יותר. אנשים רבים שיצאו לחל"ת, בינתיים פוטרו, עסקים נסגרים אחד אחרי השני, חתונות וארועים אחרים נדחים למועד בלתי ידוע.

בקיצור, את ההשפעה הכלכלית מרגישים אצל הרבה מאוד משפחות. אם בעבר הלא רחוק, היו קשיים כלכליים, עכשיו הקשיים מתגברים ועדיין לא רואים את הסוף.

בואי נבדוק מה את יכולה לעשות בתקופה מאתגרת זאת?

דבר ראשון, צריך לשמור על מוראל גבוה! ייאוש ופחד רק יחמירו את המצב. לכן, הדבר הראשון שצריך לעשות זה להתמקד בכל הדברים הטובים שיש לך בחיים! ולהודות עליהם. כי מה שאת מתמקדת בו, ימשיך לצמוח ולגדול. תתמקדי בקשיים ובחובות, החובות יגדלו והייאוש יגדל.

תתמקדי בדברים הטובים שיש לך גם עכשיו, תודי עליהם, תכירי תודה על כל הטוב, ותוכלי ביתר קלות לשמור על מוראל גבוה ובדרך פלא גם מצבך הכלכלי ישתפר.

איזה דברים טובים יש לך בחיים גם היום?

יש לך משפחה אוהבת?

יש לך חברים טובים?

יש לך בריאות טובה?

יש לך עבודה?

יש לך אוכל לאכול ובגד ללבוש?

יש לך קורת גג?

יש לך עיניים שרואות את הפריחות והגנים?

יש לך חוש ריח להריח את הפרחים ואת ריח הילדים הנקיים אחרי רחצה?

תבדקי מה הדברים הטובים שיש לך ותודי עליהם כל יום, גם כמה פעמים ביום. עוד יותר טוב יהיה אם גם תרשמי הכול! שתהיה לך מחברת שבה את רושמת כל יום ומזכירה לעצמך כל הזמן את הדברים הטובים שיש לך בחיים, גם בתקופה הקשה והמאתגרת שבה אנחנו חיים עכשיו.

כשאת מתמקדת בטוב שיש לך, את גם רגועה יותר ויכולה לחשוב על פתרונות יצירתיים שאי אפשר לחשוב עליהם כשאת לחוצה ומודאגת.

דבר שני שאת יכולה לעשות עכשיו אם יש לך עכשיו פחות הכנסות: להיות יותר מחושבת ולדעת בדיוק מה גובה ההכנסות של המשפחה ומה ההוצאות שיש למשפחה. לרשום הכול ולהיות מדוייקת.

כשאת יודעת מה גובה ההכנסות שלך, את יכולה עכשיו לתכנן את כל ההוצאות שלך מחדש. תקפידי שסך ההוצאות יהיה בדיוק בגובה ההכנסות. אסור לך לחרוג אפילו בשקל! כל שקל שתוציאי יותר, יגרום לך לחובות שתתקשי אחר כך לשלם ולהחזיר.

יחד עם ההוצאות, תקפידי גם לחסוך, ולו רק סכום קטן וסימלי. תתחילי אפילו לחסוך רק 10 ₪ בחודש או בשבוע. אולי נראה לך שאין בזה הגיון כלכלי. אבל יש בזה מסר חשוב מאוד לתת המודע שלך! במקום להצהיר שאין לך מספיק כסף, את מצהירה: יש לי מספיק כסף לכל הצרכים שלי ואני אפילו מצליחה לחסוך! כמובן שכאשר יגדלו ההכנסות, תגדילי גם את סכום החיסכון.

צעד שלישי וחשוב הוא לשתף את כל בני הבית במצב הכלכלי נכון לעכשיו. אם את בזוגיות, כמובן לשתף את בן הזוג ולחשוב ביחד על סדרי עדיפויות כדי להתמודד עם האתגרים הכלכליים.

חשוב גם לשתף את הילדים. כמובן לפי הגיל שלהם ולפי הבנתם. אין צורך להפחיד אותם אבל אפשר להסביר להם שיש כרגע פחות אפשרויות ושכול המשפחה נרתמת ביחד למאמץ לשיפור המצב הכלכלי. ילדים שמסבירים להם, משתפים פעולה עם ההורים ועוזרים להם במשימה וככה קל יותר להתנהל.

צעד נוסף אפשרי הוא הגדלת הכנסה, עדיף הכנסה בתחום חדש, ליצור מקור הכנסה נוסף למשכורת. גם כאן הילדים יכולים לעזור, או ברעיונות או אפילו ביישום. אני נזכרת עכשיו בסיפור מלפני כמה שנים של ילד בן 7. הוא למד לסרוג בכתה אלף וכל כך התאהב בסריגה שהתחיל לסרוג צעיפים.

אחרי שהיה לו כבר מלאי, הוא התחיל למכור אותם!

איזה רעיונות יש לך או לילדים שלך להגדלת ההכנסה?

נשמח לקבל רעיונות

כמובן גם נשמח לעזור לך ליישם את כל הצעדים, כי לא תמיד קל לעשות שינויים לבד. ביחד זה הרבה יותר קל.

ובדיוק בשביל זה, כדי לעשות סדר בבלאגן כתבנו את הספר "עושר ואושר זה בידיים שלך"!

לפרטים נוספים ולרכישה >>לחצי כאן<<

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן