קורס כלכלת המשפחה ואימון

הכול התחיל אי שם באוקטובר 2019. פגשנו זוג חביב, שניהם שכירים עם הכנסה טובה.

יש להם כמה בתים שהם משכירים, שנותנים להם הכנסה פסיבית לא רעה.

עד כאן, הכול נשמע מעולה.

בפועל, המשפחה נמצאת בהישרדות מתמדת, ובלופ של הלוואות. הם לוקחים הלוואות במאות אלפי שקלים מכל המקורות שרק יתנו להם – מהבנק, מהמעביד, מהביטוח, ומקרן ההשתלמות.

הבעל, מבין את עולם היזמות, ובעל זיקה לתחום ההשקעות, אבל הוא כל כך עסוק בהישרדות כלכלית, שאין לו פנאי להתעסק עם זה.

"אם הייתה לי הכנסה גבוהה – לא הייתי במינוס"

הזוג החביב, מוכיח לנו את הטענה אם לא יודעים להתנהל כלכלית בצורה נכונה, ההכנסה גבוהה לא תעזור.

את אולי חושבת שאת במינוס כי את לא מרוויחה מספיק, אבל הדוגמה הבאה תוכיח לך בדיוק את ההפך.

שפע והתנהלות כלכלית לא קשורים להכנסה יש משפחות עם הכנסה קטנה שחיים בשפע בזכות התנהלות כלכלית נכונה, ואילו משפחות עם הכנסה גבוהה במינוסים.

איך הם הגיעו אלינו לכלכלה בריאה?

כאמור, הבחור מאוד כריזמטי, עובד, ומבין בכסף – אבל לא יכול ליישם את היכולות שלו מרוב שהם עמוק בבור.

האישה המקסימה, רואה אותו מהצד. היא מעולם לא התערבה בעניינים הפיננסים של המשפחה, ואפילו לא נכנסה לחשבון הבנק המשותף, אבל הפעם הרגישה שזה הרגע הנכון להתערב. עם הזמן, היא ראתה את בעלה הולך לאיבוד, ראתה שמשהו עובר עליו, ורצתה לקחת את המושכות לידיים שלה.

בהחלטה של רגע, האישה ביקשה ללמוד איך לנהל את הכסף בצורה נכונה, כדי לתמוך בבעלה, ולא להשאיר אותו לבד בכל תהליך. זה הרגע בו היא אמרה – "בוא ניכנס לתוכנית ליווי".

הפגישה הראשונה

התחלנו בלהסביר לכם את חמשת העקרונות לניהול הכסף. שילבנו בתוכנית הליווי את הרגשות, המנטליות והאמונות, לצד כלים מעשיים. חיברנו בין העולם הרוחני לבין העולם המעשי, בצורה הוליסטית – מספרים ומיינדסט ביחד.

כסף זה רגש

אחד הדברים שחשוב להבין, הוא שכסף זה לא מתמטיקה, אלא רגש. רוב ההוצאות הכספיות שלך באות כדי לענות על צורך ריגשי, לפי האמונות שלך.

אנחנו בכלכלה בריאה מעודדים לעשות את העבודה המעשית, בליווי של התמיכה הרגשית. רק ככה, זה ירגיש מעצים, ולא "כבד".

ההיסטוריה הפיננסית

האישה לקחה את תוכנית הליווי ברצינות, החלה לחפש את המספרים, לראות את ההיסטוריה, ולבנות את התקציב החדש. מהר מאוד, היא הגיעה ממצב של בורות מוחלטת לשליטה מלאה. בתחילת הדרך, זיהינו המון טעויות בהתנהגות שלהם. בעזרת תמיכה, ושאלות, נכנסנו יחד לדקויות, עד שהם הבינו איך הכסף עובד.

מטרה לנגד העיניים

המטרה הגדולה ביותר, הייתה לקנות ספר תורה יקר לבית הכנסת. הבעל הסביר שזה החלום שלו לתרום את הספר, אבל אין לו את הכסף. הוא כל הזמן מחפש את הדרך לעשות זאת, ואפילו שקל לקחת הלוואה.

המטרות הנוספות שבני הזוג כתבו, היו להחליף את הרכב, ולקנות מקרר חדש.

חמשת השלבים

עברנו שלב שלב מתוך חמשת העקרונות לניהול הכסף, ותוך חודשיים (דצמבר) הם הצליחו לאזן את התקציב. בלי מיחזור של שום הלוואה, רק התנהלות נכונה, ולמידת הכלים. ברגע שהיה להם את הבסיס, הם היו צריכים להקדיש רק רבע שעה בשבוע. בדצמבר הם היו במינוס 51 אלף, בינואר מינוס 41 אלף, מרץ מינוס 31, אפריל מינוס 24, יוני מינוס 12, אוגוסט מינוס 3, ולבסוף באוקטובר 2020 – פלוס 12!

הדפוס ההרסני

זיהינו את הדפוס. הרבה אנשים נכנסים ללחץ – הם רוצים לקנות משהו, וקונים אותו בתשלומים. אבל ברגע שהם היו בשליטה, הם ידעו בדיוק מה נכנס ומה יוצא. הם החליטו על מה הם מוציאים את הכסף לפי סדרי עדיפויות. הסוד הוא לקנות בתכנון, ולא בזרימה. אנשים קונים לפי חשקים, ללא מחשבה. וכשאין בקרה יש פיתויים.

אל תמהרו לבצע מיחזור הלוואות

הרבה פעמים ההחזר החודשי של ההלוואות כבד עד כדי כך שאי אפשר להגיע לאיזון תקציב. נבצע מיחזור הלוואות רק כשאין ברירה. העדיפות היא להישאר עם ההלוואות ולייעל אותן, המטרה היא להחזיר את הכסף ולחסל את ההלוואות כמה שיותר מהר.

איפה הם היום?

הם כבר הספיקו להחליף את הרכב, ולקנות מקרר חדש. כל חודש הם שמים כסף בצד, כדי לקנות את ספר התורה.

אי אפשר לתת ממה שאין

הבעל, כל כך רצה לתרום את ספר התורה, עד כדי כך שהוא כמעט לקח עוד הלוואה בשביל לקנות את הספר תורה. גם ביהדות, צריך לתת מעשר ממה שיש, ואם אין והמשפחה במינוס, אין לתת את המעשר. מהות השפע הוא לתת ממה שיש, לא ממה שאין. זה מוריד מהערך, משום זה לא מתנה ממנו אלא מתנה מהבנק, והוא צריך להיכנס להישרדות כדי לתת את המתנה. כשהוא קונה מהכסף שלו, זה מהלב, וכך הערך עולה.

ברגע שענני הסערה חלפו, השמש החלה לזרוח

אחרי שיצאו מהמינוס, "הם פינו את הראש" והחלו להשקיע השקעה מאוד גדולה, שתניב להם הכנסה פסיבית. רק אחרי שהוא פתח את הראש, הוא התחיל להשקיע במערכת סולרית. הבעל הוא יזם בנשמה, והחל להרחיב את האופקים ולעשות קורס השקעות בנדל"ן. האישה, הייתה אחראית בינתיים על ההוצאות, ידעה מה לקנות, מתי וכמה. ההבנה הייתה שתמיד יש בשפע, כל עוד נשארים בתוך התקציב, וחוסכים כל חודש כסף.

המשפחה פורחת

צריך להבין זה לא רק העניין של לסגור את המינוס. משהו הרבה יותר גדול השתנה. האווירה, הנתינה, ההתפתחות האישית של כל אחד מבני הזוג – הוא בעולם הנדל"ן, והיא בעולם הפיננסי. אפשר להגיד שהמשפחה בהיי. המשפט שהבעל אמר לנו לעולם לא נוכל לשכוח – "אם היית אומרת לי, שאני אהיה במצב הזה בעוד שנה לא הייתי מאמין לך".

מי שעושה את שיעורי הבית – מצליח במבחן

הסיפור המדהים של הזוג הוא לא הסיפור היחיד. מאות משפחות כבר עברו תהליך העצמה כלכלית, והבראה כלכלית. כל מי שעושה את העבודה בכיף, מצליח בגדול. אין לקוח אחד שעשה את העבודה במלואה שלא הצליח.

ניפוץ המיתוסים

אנשים רבים חושבים שאם תהיה להם הכנסה יותר גדולה הם לא יהיו בהישרדות, וזה לא נכון. ההתנהלות מכסף תלויה בהתנהגות ובאמונות, ולא מסכום הכסף שנכנס לבנק בכל חודש.

זה הזמן לנהל את החיים, ולא לתת להם לנהל אתכם.

אז החלטתנו לתת לך במתנה ספר "21 דרכים לשיפור מצבך הכלכלי" שיעזור לך ללמוד איך לנהל את הכסף

אני רוצה ללמוד איך לנהל את הכסף

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן