קורס כלכלת המשפחה ואימון

הרבה פעמים אנחנו שומעות ממשפחות: אם רק היו לי עוד 3,000 ₪ או 4,000 ₪ כל חודש, היינו כבר מסתדרים. התוספת הזאת תספיק לכל ההוצאות. אומרות את זה משפחות עם הכנסות נמוכות וגם עם הכנסות גבוהות.

ממש לא חשוב כמה הכנסות יש למשפחה. אנחנו פוגשות משפחות עם הכנסות של 12,000 אלף ₪, 18,000 אלף ₪ וגם הרבה יותר. וכולם חיות באשליה שתוספת של כמה אלפים בחודש הייתה עוזרת להם לשלם את כל ההוצאות ולחיות בלי מינוס.

אז למה אנחנו טוענות שזאת אשליה? כי אנחנו פוגשות משפחות עם הכנסה של 12,000 אלף ₪ שחיות בלי מינוס ומסתדרות יפה ולעומת זאת פוגשות משפחות עם הכנסות של 20,000 אלף ₪ וגם הרבה יותר, ולא מסתדרות. המינוס והחובות לוחצים והם כבר על סף ייאוש מהמצב הכלכלי הקשה שנקלעו אליו.

אז מה בעצם הסוד, ואיך אפשר להתאזן ולצאת ממינוס לפלוס בכול רמת הכנסה?

מילת המפתח היא: סדר ותיכנון!

סדר – צריך לדעת בדיוק כמה כסף נכנס כל חודש הביתה. מכל המקורות. מעבודה, מקצבה של ביטוח לאומי (כן, גם קצבת ילדים), מעזרה של ההורים ועוד.

כאשר את יודעת בדיוק כמה כסף יש לך, את יכולה לתכנן בצורה מסודרת את ההוצאות שלך. הגבול של ההוצאות הוא כמובן גובה ההכנסות ולא שקל 1 יותר!

את חייבת ללמוד להתנהל עם מה שיש. כשאת מתנהלת בעזרת המינוס בבנק, את משתמשת בכסף שהוא לא שלך. האבסורד הוא שכאשר את מקבלת מסגרת אשראי מהבנק, זאת הלוואה חד פעמית שקיבלת מהבנק. ומה עם הריבית? על הסכום הזה את משלמת ריבית כל החיים!!! אם תעשי חשבון, תגלי שזה יכול לעלות לך במשך השנים בעשרות אלפי ₪!

עדיף כבר לקחת הלוואה, לפרוס לתשלומים ולגמור את החוב. האבסורד הוא שבדרך כלל גובה הריבית על המינוס הוא גבוה יותר מאשר הריבית על הלוואה. כך ששוב, מבחינה כלכלית ממש לא כדאי להיות במינוס.

אנחנו יודעות, זה לא פשוט לתכנן את ההוצאות על פי גובה ההכנסות. כי הרבה פעמים זה אומר שצריך לוותר על הוצאות שהתרגלת אליהם.

לכן, כדאי שתשבי עם עצמך כמה דקות ותעשי חשבון נפש קטן ותביני לקראת מה את הולכת כשאת במינוס שגדל וגדל כל הזמן: המינוס שגדל, מוליך אותך לדרך שאין לה מוצא. בסופו של דבר, את מחריבה כל חלקה טובה ומשעבדת את העתיד הכלכלי שלך לטובת הווה שהוא רווי מתח ודאגה.

לעומת זאת, ברגע שאת מתחילה לחיות עם מה שיש, הדאגות הכלכליות נעלמות, המתח מתפוגג, את מתחילה לחיות בשמחה והנאה וגם את מעצימה ומבססת את התשתית הכלכלית של המשפחה.

בשלב הזה, כשכבר אין מינוס, קורים כל הזמן ניסים. הנה לפני יומיים מספרת לי לקוחה מקסימה: התקלקל לי דוד השמש והייתי חייבת להחליף אותו. שילמתי עבור הדוד 1,900 ₪ מתוך קופת הרזרבה שצברתי. איזה כיף היה לשלם הכול במזומן, בלי תשלומים מעיקים… ומה קרה תוך ימים ספורים? היא סיפרה בתום לב לבני משפחתה על ההוצאה שהייתה לה, ובלי לחשוב פעמיים האבא הוציא כסף מהארנק ושילם לה חצי מההוצאה. גם הבת הנהדרת קיבלה בדיוק בונוס בעבודה והשתתפה גם היא בהוצאה.

בסופו של דבר, הדוד עלה לה רק 300 ₪! קופת הרזרבה פחתה רק ב 300 ₪, אין מינוס ואין חובות!

ועוד דוגמא: שתי משפחות שכבר יצאו מהמינוס, מתכננות את החופשה השנתית שלהן בעזרת דמי ההבראה שיקבלו בחודש הבא. דמי ההבראה שולמו להם כל שנה, אבל הכסף בשנים קודמות תמיד נבלע במינוס. השנה בפעם הראשונה, אין מינוס וכול הכסף ישמש את המשפחה ליציאה לחופשה מפנקת. איזה כיף!

כי ככה זה בחיים: כסף מגיע אלייך כל הזמן מכול מיני כיוונים. כל עוד את במינוס וחובות, הכסף הזה נעלם בבור השחור של המינוס. כשאין מינוסים ואין חובות, הכסף הזה מנוצל למטרות של הנאה, שמחה וגם להשקעות נבונות. השקעות שיגדילו לך את ההכנסות בעתיד.

יבוא היום וההכנסות של המשפחה יגדלו בכמה אלפים, ואז הכסף הנוסף יעזור לך להשיג עוד מטרות ולהגשים עוד חלומות.

5 תגובות

    1. תחשבי את ההכנסות של כל השנה ולחלק ל-12. זה ההכנסה הממוצעת לחודש. תבני תקציב מבוסס על ההכנסה הממוצעת. אם את צריכה עזרה, תתקשרי ל055-8877272.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן