קורס כלכלת המשפחה ואימון

משפחות רבות מאשימות גורמים חיצוניים במצבם הכלכלי הקשה שנובע  מיוקר המחיה הגבוה.

אנחנו לא מתכחשות ליוקר המחיה. הוא אכן גבוה, בלי ספק. ובכול זאת ולמרות הכול, את יכולה לשפר את מצבך הכלכלי ולחסוך בקלות לפחות מאות ₪ כול חודש ואולי אפילו אלפים….

החיסכון הזה לא יפגע באיכות החיים שלך ולא יגרום לך להוריד את רמת החיים שלך. להיפך, אין ספק שהחיסכון הזה יעזור לך לשפר את איכות החיים שלך מיד.

בואי נבדוק כמה עובדות הנוגעות להרגלי הקניה שלך.

כמה כסף את מוציאה כל חודש על מזון בסופר ואולי במעדניות?

השאלה הבאה קשורה לחלוטין לשאלה הראשונה: כמה אוכל את זורקת כל יום, כל שבוע? כל חודש?

כאשר אנחנו יושבים עם לקוחות, כמעט תמיד אומרים לנו שאין מצב לחסוך על אוכל! אוכל זה הבסיס ולא נוגעים בו.

יש לנו חדשות בשבילך: אוכל זה כמובן חשוב מאוד, חשוב להאכיל את המשפחה שלך לשובע.

בכול זאת, אפשר לחסוך כסף על אוכל ואפילו הרבה. החיסכון על אוכל מתחיל בתכנון הקניות: אם את עושה קניות פעם בשבוע, כמו משפחות רבות בישראל, חשוב שתתכנני מראש, לפני שאת הולכת לקניות, מה את רוצה לבשל למשפחה השבוע.

כשלא מתכננים מראש, נכנסים לסופר המלא כל טוב וקונים מכול הבא ליד, יוצאים עם עגלה עמוסה במצרכים ומרוקנים את חשבון הבנק….

בסוף השבוע, זורקים ירקות שכבר לא נראים במיטבם, זורקים אוכל שבישלת ואף אחד לא אכל, זורקים גם גבינות ומוצרי חלב שפג תוקפם, ועוד ועוד…

כל זה כסף שאת זורקת לפח! וחבל, זה כסף שחסר לך עבור דברים חשובים אחרים.

בפעם הבאה שתלכי לקניות, תתכנני את הקניות שלך: מה תכיני השבוע, מה מצרכים שאת זקוקה להם, ותקני בכמות הנחוצה בלבד.

את לא צריכה לקנות הרבה ולזרוק עודפים. עדיף שתהיי מחושבת ותפסיקי לזרוק את מה שמיותר ופג תוקף.

בזמן שאת בקניות, תתבונני גם במדפים הגבוהים יותר והנמוכים יותר. המצרכים בגובה העיניים, הם המצרכים הכי יקרים! את יכולה להוזיל את סל הקניות שלך בלי לקנות פחות, אם רק תתבונני במדפים נוספים.

גם במחלקת הפירות והירקות אפשר להפחית עלויות: עדיף לקנות מה שבעונה. פירות וירקות עונתיים זולים יותר וגם טעימים הרבה יותר. מה שלא בעונה, עולה יותר וטעים פחות ויש סיכוי שילך לפח….

גם הגודל קובע: הרבה פעמים אני רואה אימהות קונות לילד שלהם את התפוח הכי גדול והכי יפה. ומה קורה בסוף? הילד לא מסוגל לאכול את הפרי הגדול היפה והיקר, חצי ממנו נזרק לפח…. אפשר לקנות את אותו הפרי, קטן יותר, טעים לא פחות, והוא יאכל כולו.

אם את אמיצה, אפשר ללכת עוד צעד אחד קדימה: פעמים רבות אפשר לקנות פירות וירקות "סוג ב'”. אפשר להכין מהם תבשילים נהדרים: מרקים, ריבות, תבשילי קדירה ועוד. הם נמכרים במחיר נמוך משמעותי מסוג א'.

באירופה יש היום ממש טרנד חדש: שפים יוצאים לשווקים וקונים סוג ב' בזול ומכינים מהם מטעמים. שווה לאמץ את הרעיון גם במטבח שלך!

אם תאמצי את הרעיונות האלה או לפחות חלק מהם, תוכלי לחסוך לפחות 500 ₪ בחודש, בלי לפגוע ברמת החיים שלך ושל המשפחה שלך.

500 ₪ חיסכון חודשי על מזון זה 6,000 ₪ בשנה!!!

וזאת רק ההתחלה: את יכולה לקנות פחות בגדים לילדים…. כל כך הרבה אני נפגשת עם אימהות שמוציאות מהבית בגדי ילדים במצב מעולה, חדשים כמעט, כי הילדים צומחים כל כך מהר והבגד החדש שקנית להם, כבר לא עולה עליהם. אפשר גם להוזיל בגדי ילדים אם נפסיק לקנות מותגים….

ומה קורה בארון הבגדים שלך? האם את לובשת את כל מה שיש לך? מניסיון אישי שלי ושל לקוחות רבים, אני מבינה שמספר פריטי הלבוש שאת משתמשת בהם ביום יום הוא מועט. הרבה מאוד בגדים נמצאים בארון ללא שימוש רוב הזמן… אני כבר מזמן קונה הרבה פחות בגדים! לא רק בגלל החיסכון, אלא כי הגעתי למסקנה שאני לא צריכה כל כך הרבה בגדים….

 

ומה איתך? האם גם את יכולה לקנות פחות בגדים לך ולכול בני הבית, ולחסוך עוד אלפי ₪ במהלך השנה? כמה כסף לדעתך תוכלי לחסוך?

 

נשמח לשמוע ממך מה את מתכננת לעשות עם אלפי השקלים שתחסכי בקניה חכמה על מזון וביגוד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן