קורס כלכלת המשפחה ואימון

מכירה אנשים שחולמים לצאת לפנסיה ולהתחיל לחגוג את החיים?

גם אני מכירה כמה משפחות ואנשים כאלה, האמת, בעיקר נשים.

אולי גם לך יש חלומות כאלה?

לצערי הרב, החלומות האלה נשארים פעמים רבות בגדר חלום שלא מתגשם. כמה חבל!

הנה סיפור של שני אנשים שונים, שחלמו על חיים טובים בפנסיה:

הסיפור הראשון הוא של גבר נשוי עם 3 ילדים. כל השנים עבד קשה למחיתו בעבודות שונות. עבודות אצל אנשים פרטיים שלא הפרישו לו כספים לפנסיה. בערך 15 שנים לפני גיל הפרישה, התקבל לעבודה בעירייה בעיר שבה גר.

קיבל משכורת ממוצעת, לא גבוהה במיוחד. כדי להגדיל את שכרו, עבד שעות נוספות, התנדב גם לעבוד בשבתות וחגים. העיקר להגדיל הכנסה ולחיות טוב יותר בהווה. מרוב עבודה קשה, לא היה לו זמן וכסף לטיולים ולהנאות אחרות. תמיד חלם שיוכל לחיות טוב יותר אחרי שיפרוש מעבודה, בזכות כספי הפנסיה.

ומה את חושבת שקרה? הגבר הגיע לגיל פרישה, התחיל לקבל את הפנסיה ונכנס לדיכאון…. וכל זה למה? כי הפנסיה הייתה חצי מסכום המשכורת שלו! כל השעות הנוספות שעשה לא נחשבו לפנסיה והם היו חלק נכבד מהשכר השוטף שלו. כרגע הכסף בקושי מספיק למחייתו, אין מצב שיוכל להגשים את החלומות על טיולים והנאות אחרות.

הסיפור השני הוא של אשה: התחתנה בגיל צעיר, ילדה שני ילדים, גידלה אותם ונשארה איתם בבית. והבעל פרנס אותה ואת הילדים בכבוד. לאחר כ 20 שנות נישואין הם התגרשו. הגירושין לא היו פשוטים, היו חובות, לא היה כמעט רכוש משותף. בסוף התהליך, האשה קיבלה סכום כסף קטן ורכשה בעזרתו דירה קטנה ונחמדה עם משכנתא גדולה.

כדי לממן את הוצאות המחיה שלה, התחילה לעבוד, אבל מצאה רק עבודות מזדמנות עם שכר נמוך שבקושי הספיק למחיתה.

כשהגיעה לגיל פרישה, לא יכלה להרשות לעצמה להפסיק לעבוד כי הפנסיה הקטנה שצברה לא מספיקה לתשלום המשכנתא ולכל יתר ההוצאות שלה. לאחר תקופה מסוימת גם חלתה, נאלצה להפסיק לעבוד וחיה בקושי רב מקצבה של הביטוח הלאומי.

שני הסיפורים האלה מפחידים אותי ברמה האישית. אני נתקלת בכל כך הרבה מקרים שבהם אנשים טומנים את ראשם בחול, ממש כמו בת יענה ולא בודקים היום איך הם יכולים לוודא שתהיה להם ביום הפרישה הכנסה מכובדת ומספקת.

האם את יודעת מה את צריכה לעשות היום כדי לשפר את מצבך בעתיד? כדי שלא תסבלי מחסור בגיל הפרישה? כדי שתוכלי להגשים חלומות בכיף ובהנאה?

כדי לצבור מספיק כסף לפנסיה, צריך קודם כל להימנע מטעויות נפוצות:

צעירים רבים מזלזלים בחיסכון לפנסיה, כי זה נראה להם כל כך רחוק, יש להם עוד המון זמן! וזאת הטעות הראשונה.

את הפנסיה צריך להתחיל לצבור כבר בשנות העשרים. ככול שמתחילים את הצבירה בגיל צעיר יותר, כך מגדילים את החיסכון הפנסיוני ואת הקצבה החודשית שמקבלים בסוף.

זה אפקט מצטבר שקורה בזכות הריבית דה ריבית שמקבלים על החיסכון והוא שווה המון כסף במהלך השנים.

הטעות הנפוצה השניה: בעידן שלנו מחליפים מקומות עבודה לעיתים קרובות. חלק מהחיסכון הפנסיוני כולל גם פיצויי פיטורין. ומה עושים? פודים את פיצויי הפיטורין וצוברים הרבה פחות כסף לעתיד? חייבים להבין זאת ולהשאיר את כספי הפיצויים לעתיד. זה משתלם בגדול!

הטעות השלישית: לא בודקים את תנאי הפנסיה. הפנסיה משולמת באופן אוטומטי על ידי המעביד. המעביד מסתפק בהעברת הכספים לגוף המנהל את הכספים, אבל הוא לא בודק מה התנאים שבהם מנוהל הכסף.

זה בדיוק התפקיד שלך: לבדוק כמה דמי ניהול גובים ממך, מה התשואה שאת מקבלת ומה המסלול שבו מפקידים את הכסף שלך.

כל שיפור שתצליחי לעשות, יכול להגדיל לך את כספי הפנסיה בעשרות אלפי ₪ ואפילו יותר במהלך השנים.

אם את לא יודעת איך לבדוק בעצמך, תפני למומחים שיעזרו לך, הם יחסכו לך הרבה כסף.

כדי להגדיל עוד יותר את הפנסיה שלך כדי שתהיה ממש טובה ושבאמת תוכלי להפסיק לעבוד ולהתחיל ליהנות מהחיים, צריך ללמוד עוד משהו….

את המשהו הזה אפשר ללמוד בקלות ותוך כדי משחק.

לכן אנחנו מזמינות אותך לשחק איתנו את משחק הכסף.

>>לפרטים לחצי כאן <<

אם יש לך חברות טובות או ילדים גדולים, תזמיני גם אותם, הם יודו לך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן