קורס כלכלת המשפחה ואימון

סוף השנה היא תקופה קריטית לניהול הכספים, שיכולה להשפיע על מהלך כל השנה שלאחר מכן. בעזרת כמה טיפים מהמומחים, תוכלו להתנהל בצורה חכמה, לחסוך כסף, ולהתחיל את השנה החדשה ברגל ימין.

חשוב להכיר את הזכויות שלכם, את המגבלות שלכם, ולהתנהל בהתאם.

ברגע שמתחילים לקחת בחשבון את כל "האותיות הקטנות", ניתן לשפר את המצב הכלכלי באופן משמעותי, להימנע מתשלומים מיותרים, ולקבל את כל מה שמגיע לכם.

שימו לב לטיימינג – יש לכם הזדמנות אחת לסגור את כל הקצוות, אז כדאי להקדיש את הזמן ליישם את הטיפים הבאים.

טיפים כללים:

  1. החליטו על מטרות שאתם רוצים להגשים בשנה הבאה והתחילו להתכונן אליהם כלכלית בעזרת בניית תוכנית כלכלית ברורה.
  2. התבוננו על השנה החולפת, התבוננו על ההכנסות וההוצאות שלכם ובחנו מה הייתם רוצים לשנות או לחדש בשנה הבאה עלינו לטובה. מה אתם בוחרים לקחת איתכם לשנה הבאה ומה אתם בוחרים להשאיר מאחור
  3. השקעות – בחנו את תיק ההשקעות שלכם, בדקו את התשואות שהשגתם, האם הכסף שלכם עובד עבורכם? האם בחרתם השקעות נבונות שתואמות ליעדים שהצבתם או האם זה זמן טוב לעשות שינוי?

שכירים:

  1. נצלו ימי חופשה – במרבית מקומות העבודה צבירת ימי החופשה השנתית מוגבלת. בדקו אם אינכם חורגים במכסת ימי החופשה, ואם כן נצלו אותם על מנת שלא ילכו לאיבוד.
  2. יצאתם לחל"ת או חוויתם שינוי תעסוקתי? במהלך השנה חלו שינויים אצל רבים מאיתנו בתנאי ההעסקה – יציאה לחל"ת, ירידה בשכר או פיטורין. מכיוון שהמיסוי נערך על בסיס ההכנסה השנתית, ייתכן שבחודשי העבודה גבוה מההכנסה בפועל, במקרה זה קיימת זכאות להחזר מס בסוף השנה.
  3. ילדת ברבעון האחרון של השנה? מי שילדה או צפויה ללדת לקראת סוף השנה ולחזור לעבודה רק בשנה הבאה, תהיה זכאית להחזר מס גם עבור שנה זו, בשל עדכון נקודות הזיכוי שמקבלים בעקבות הלידה. במקרה כזה רצוי להגיש בסוף השנה ולאחר קבלת טופס 106 בקשה להחזר מס.

עצמאים:

  1. הפקדה לקופת גמל וקרן השתלמות – במידה וטרם הפקדתם עד תקרת ההפקדות עשו זאת לפני סוף השנת המס במטרה להגדיל את ההוצאה שתקטין את ההכנסה החייבת במס.
  2. רכישת ציוד במטרה להגדיל הוצאות – לפני סוף השנה רבים מבקשים להגדיל את ההוצאות המוכרות על יד מס הכנסה, אך חשוב לזכור כי יש הוצאות שלא ניתן להכיר במלוא ההוצאה בדו"ח השנתי ולכן חשוב להתייעץ עם רו"ח ולבצע זאת בחוכמה.
  3. הכרה בחובות אבודים – על מנת שמס הכנסה יכיר בחוב כחוב אבוד שנוצר במהלך השנה, כלומר עצמאי שסיפק שירות או מוצר אך הלקוח בעצמו בקשיים ולא משלם את התמורה, יש להקדים ולטפל בגביית החוב על מנת לבסס את הטענה שהחוב אכן חוב אבוד.

 

כדאי להשקיע את הזמן כדי לברר את כל הפרטים החשובים, ולהכיר את הזכויות שלכם – כך תוכלו לנצל את כל ההטבות שמגיעות לכם עד תום.

זכרו את המשפט של חז"ל: "סוף מעשה במחשבה תחילה" – הערכו לקראת השנה הבאה, הגדירו מטרות ברורות והגשימו אותן.

על ידי תכנון נכון, תוכלו להפיק את המירב, לחסוך כסף, ולהגשים כל מטרה שלכם – מגיע לכם!

 

אם את רוצה עזרה בתכנון הנכון וניהול הכסף בבית >>לחצי כאן<<

 

 

 

נכתב על ידי עינת תמיר, מאמנת מוסמכת של כלכלה בריאה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן