קורס כלכלת המשפחה ואימון

כולנו רוצות לצאת מהמינוס, אבל כשמגיע הרגע להסתכל למציאות בעיניים ולעשות שינויים – הדבר נופל בין הכיסאות. כמעט כמו דיאטה –"ממחר דיאטה", "אחרי החגים".  האמת שיש דרך לשמור על תקציב מאוזן אפילו בזמנים קשים, ואתן יכולות לעשות זאת בעצמכן.

איך יוצאים מהמינוס?

הקורונה תפסה את רובנו לא מוכנות. בתקופה כזו, להרבה משפחות יש ירידה בהכנסות – שיעור האבטלה הוא כ- 10% וההוצאות עולות על ההכנסות. במקרים אלו אנחנו חייבות לקחת את השליטה לידיים שלנו, ולפעמים צריכים לעשות החלטות קשות. – בעולם הכסף, אנחנו בכלכלה בריאה מלמדות איך הכסף תומך בך בקלות ובפשטות. זכרי שעכשיו אנחנו בזמני משבר, ופועלות בצורה ממוקדת אך זמנית.

השאלה שהפנו אלינו השבוע היא – "איך יוצאים מהמינוס ומהרבה חובות כאשר אני לא עובדת ובעלי שכיר"?

אז זהו.

בשעת משבר, השאיפה שלנו היא לאו דווקא לצאת מהמינוס, אלא לנהל תקציב מאוזן. תקופת הקורונה היא לא בדיוק הזמן לחשוב על העצמה כלכלית, אלא לשמור על יציבות כלכלית, שהמצב הכלכלי לא ידרדר.

איך עושים את זה?

אז איך יוצרים תקציב מאוזן כאשר יש הרבה הלוואות, ובן הזוג שכיר.

אם השאלה הייתה נשאלת לפני תקופת הקורונה, ההמלצה הייתה לצאת לעבוד. בין אם תבחרי להיות עצמאית או שכירה, לפעמים היציאה לעבודה היא בלתי נמנעת. כל עוד יש רצון, לא חסרות דרכים, ותמיד נוכל לייצר יוזמות יש מאין.

אם המצב הזה הוא זמני ונוצר בעקבות הקורונה, הפיתרון שלנו מתחלק לשלושה שלבים –

  1. להיות בהודיה על כך שבעלך ממשיך לקבל משכורת קבועה – זה בכלל לא מובן מאליו
  2. לחתור לאיזון התקציב, על ידי לקיחת אחראיות מלאה. הדבר דורש יצירתיות (ולפעמים החלות קשות) להפחית ההוצאות.
  3. להגדיל את ההכנסה בדרכים שונות.

גם כשהמצב נראה קשה, תמיד יש מה לעשות. "תקציב מאוזן" נשמע כמו חלום רחוק, אבל בעזרת הכוונה והדרכה מקצועית תוכלי לאזן את התקציב בעצמך, ואפילו די בקלות.

קחי את האחריות לידיים שלך!  אז איך מנהלים תקציב מאוזן?  >> לחצי כאן <<

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן